Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Ο ''χορός'' των νιφάδων και στα πεδινά μας. Εκτίμηση καιρού για 18/12/2021.

 Ήρθε λοιπόν η ώρα να μάθουμε αν θα χιονίσει και στα παραθαλάσσια της Μαγνησίας συμπεριλαμβανομένου και του Βόλου.

Ισχυρό ψύχος θα κατηφορίσει από την ΒΑ Ευρώπη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και θα καταφέρει να συνδυαστεί με μεγάλα ποσά υγρασίας όπου σε αρκετές περιοχές με χαμηλό υψόμετρο θα μεταφραστούν σε πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως από την Εύβοια και νοτιότερα. Στην Μαγνησία αναμένουμε αξιόλογα φαινόμενα με "απ' όλα" και βροχές και χιονοπτώσεις και καταιγίδες θα καταφέρουν να επιβιώσουν για αρκετές ώρες. Αρχικά στην αρχή της ημέρας θα έχουν την χαρά οι φίλοι και οι φίλες του νομού μας να δουν νιφάδες από τα 300μ και πάνω ενώ όσο θα βαδίζουμε προς τις απογευματινές και βραδινές ώρες οι νιφάδες θα κάνουν την εμφάνιση τους και στις πεδινές περιοχές.

Πάμε να δούμε τώρα το φλέγον θέμα και την αιτία που βλέπω πεδινό χιόνι ενώ κάποιοι φίλοι μας έδωσαν χωρίς αμφιβολία πάνω από τα 400μ υψόμετρο. Την ώρα που θα κάνει μπασιμο το ψύχος θα έχουμε μια σημαντική υποστήριξη στην μέση τροπόσφαιρα φθανοντας στα 500hpa τα -34°C ενώ στην κατώτερη θα φθάσει μέχρι τους -6 -7 βαθμούς ( στα 1500μ υψόμετρο). Αυτο το δίδυμο θα δώσει μεγάλη δυναμική στα όποια φαινόμενα και όταν το σύστημα βρεθεί στο Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σε ΒΔ στα πεδινά ενώ το Πήλιο που βρέχεται από το Αιγαίο θα δέχεται ΒΑ ισχυρό ρεύμα με αποτέλεσμα να καταφέρνει αυτή η σύγκλιση να προσεγγίσει το ψύχος με την επιφάνεια της θάλασσας ρίχνοντας των υδράργυρο της ατμόσφαιρας αλλά και την αίσθηση στην ψυχρή μάζα που είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να δώσει νιφάδες στα πεδινά. Τα φαινόμενα με βάση και τα σημερινά στοιχεία φαίνεται να κρατιούνται μέχρι και τις αργά νυχτερινές ώρες προς ξημερώματα Κυριακής. Τώρα αν θα το στρώσει και πόσο θα το δούμε την παρασκευή φίλες και φίλοι, πιθανότατα το Πήλιο από Πορταριά και πάνω να υπάρξουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο κυρίως στην ανατολική πλευρά του νομού θα πέσουν σημαντικές ποσότητες χιονιού, θα τα πούμε αναλυτικά την παρασκευή καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.




Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *