Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Έρχεται ψυχρή εισβολή το Σαββατοκύριακο? Θα χιονίσει?

 Τελειώνοντας και το 1ο δεκαήμερο του Νοεμβρίου ο καιρός μας έχει δείξει όλα τα πρόσωπα του μιας και το πρωί έχουμε ομίχλες και χρειαζόμαστε μπουφάν, το μεσημέρι η θερμοκρασία ξεπερνάει τις φυσιολογικές τιμές και χρειαζόμαστε κοντομάνικο ενώ είχαμε και κάποιες βροχές που μας θύμισαν ότι βρισκόμαστε στο Νοέμβρη. Πώς θα κυλήσει όμως το υπόλοιπο του Νοέμβρη? Ακούμε δεξιά και αριστερά για χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα, θα χιονίσει? Επίσης ακούμε και ότι ο χειμώνας θα είναι ήπιος, τι ισχύει.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ωραία και ενδιαφέροντα ζητήματα τα οποία θα αναλύσουμε ευθύς αμέσως. Αρχικά να πούμε ότι το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται η περιοχή μας θα επηρεαστεί από μια ΗΠΙΑ ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ η οποία θα ρίξει την θερμοκρασία κατά 8-12 βαθμούς σε σχέση με αυτή που βρισκόμαστε. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν θα έχουμε και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ  ΜΑΣ) με την πιθανότητα να χιονίσει άνω των 1300μ. να είναι αρκετά αυξημένη (40%). Όσο αναφορά το τι θα κάνει μέσα στον χειμώνα να πούμε πως υπάρχουν διφορούμενα και όχι ξεκάθαρα στοιχεία με κάποια σενάρια να θέλουν έναν ήπιο χειμώνα και κάποιον άλλα να θέλουν σκαμπανεβάσματα του καιρού με αρκετές ψυχρές εισβολές. Άρα όπως καταλαβαίνετε το τοπίο είναι θολό και οπότε δεν μπορεί να λεχθεί κάτι από τόσο νωρίς. 

Η ομάδα μας αφού συλλέξει κι τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για την ΗΠΙΑ ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ του Σαββατοκύριακου θα ανεβάσει δελτίο και στην ομάδα μας στο Facebook όπως και στην Σελίδα μας καθώς και εδώ στο μπλογκ. Ότι και να κάνετε να περνάτε καλά.   

Εικόνα1. Ήπιας μορφής ψυχρή εισβολή

 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *