Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Φθινοπωρινή πινελιά θα μας δώσει η Τετάρτη με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 8/9/2021.

 Ψυχρή λίμνη θα αγκαλιάσει την χώρα μας από αύριο και μετέπειτα ρίχνοντας τον υδράργυρο αισθητά. Οι υψηλές θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας και οι χαμηλές στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας αυτό το δίδυμο θα καταφέρει να γεννήσει αλλεπάλληλα καταιγιδοφόρα νέφη στην Μεσόγειο που θα κινηθούν προς την χώρα μας. Σημαντικές συγκλίσεις θα γίνουν προς τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα που βρέχονται από το Αιγαίο με ισχυρές καταιγίδες δυνητικά επικίνδυνες και αυτό αφορά περισσότερο τις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας.

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά την Τετάρτη η οποία τείνει να είναι φθινοπωρινή στο μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδος.

Πιο αναλυτικά: Τις πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι άστατος και νεφελώδης σε όλη την χώρα μας κάποιες μπόρες και τοπικές καταιγίδες να σημειώνονται σε ( δυτικά τμήματα Κρήτης, στην κεντρική στερεά, στην κεντρική και ανατολική Θεσσαλία, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, Εύβοια, δυτική και κεντρική Μακεδονία. Από το μεσημέρι και μετέπειτα σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Εύβοια με ισχυρές καταιγίδες κυρίως στο βόρειο κομμάτι, επίσης καταιγίδες τοπικά έντονες θα σημειωθούν και σε Πελοπόννησο, κεντρική Μακεδονία, κεντρική στερεά, Σποράδες και Μαγνησία ( Πήλιο). 

Θερμοκρασία - Άνεμοι: 


Μακεδονία - Θράκη

19-25°C.


Θεσσαλία

Στο εσωτερικό 20-25 και στα παράλια 15-21°C.


Ήπειρος

16-26°C.


Στερεά Ελλάδα

16-20°C.


Εύβοια

17-21°C.


Αττική

19-24°C.


Πελοπόννησος

15-23°C


Νησιά Αιγαίου & Νησιά Ιονίου.

20-25°C.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις αγγίζοντας τα 6-7 και με ριπές τα 8-9. Στο Ιόνιο δεν θα ξεπεράσουν τα 3-4 και θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στην αρχή της ημέρας με στροφή σε βοριάδες προς το τέλος.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας που αυτή την στιγμή και μια μπόρα την κάνει την ζημιά της πόσον μάλλον οι ισχυρές καταιγίδες που αναμένονται και σίγουρα θα καταφέρουν να δημιουργήσουν Πλημμυρικά φαινόμενα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Συνεχίζεται ο άστατος καιρός και την Πέμπτη θα τα ξανά πούμε αύριο καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *