Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Δελτίο καιρού Μαγνησίας Δευτέρα 7/10/2019.

Χαίρεται φίλες και φίλοι λίγες ώρες απομένουν και το φθινόπωρο ξανά πιάνει δουλειά στην περιοχή μας. Όπως σας έχω ενημερώσει περιμένουμε ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από την βορειοδυτική Ευρώπη όπου θα φαίνεται να είναι αρκετά ενισχυμένο με έντονα - ισχυρά καιρικά φαινόμενα. Θα υπάρξει επίσης και συνοδευτικό θα έχουμε νέα πτώση σημαντική αυτή ήταν φορά της θερμοκρασίας με την μέγιστη των μεσημβρινών ωρών να είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Πιο αναλυτικά: τις πρωινές ώρες θα ξεκινήσουμε με συννεφιά αρκετά πυκνή η οποία δεν αποκλείεται να αφήσει στο διάβα της κάποιο ψιλόβροχο η και ασθενής βροχόπτωση, ( περισσότερη πιθανότητα παρουσιάζει η δυτική Μαγνησία. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα ξεκινήσει το σημαντικό κομμάτι του καιρού καθώς θα  αρχίσουν να μας επηρεάζουν καταιγίδες ανά διαστήματα ισχυρές με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ( τα πιο έντονα φαινόμενα θα περιορίζονται στα ορεινά μας.) Όσο θα βαδίζουμε προς το βράδυ θα συνεχίσει να επικρατεί το ίδιο σκηνικό διότι η κίνηση των καταιγιδοφόρων νεφών θα κινούνται με αργούς ρυθμούς. Προς τις νυχτερινές ώρες τα φαινόμενα θα ελαττωθούν και θα είναι σε πιο ήπια μορφή.

Θερμοκρασία - Άνεμοι: Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμανθεί από 14°C έως 18°C, σε ψυχρά επίπεδα οι θερμοκρασίες ντυθείτε πιο ζεστά αύριο. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς στα 2-3 μποφόρ από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις.

Αυτά για την Δευτέρα δείξτε προσοχή στις εξόδους σας και φυσικά στην συμπεριφορά σας προς τον καιρό, όχι βιαστικές κινήσεις εν ώρα φαινομένων προς θεού το δάπεδο όταν βρέχεται είναι επικίνδυνο και είναι μη αποδεκτό στις γρήγορες κινήσεις για να αποφύγουμε να μην βραχούμε, αυτό μπορεί να φέρει τραυματισμούς. Επίσης φίλοι μου αγρότες και βοσκοί σας έχω ξανά αναφέρει ότι όταν υπάρχει ηλεκτρική δραστηριότητα δεν επιχειρούμε να είμαστε στα χωράφια μας εκείνες τις ώρες διότι υπάρχει κίνδυνος να έχουμε πτώση κεραυνού και ο μόνος στόχος είμαστε εμείς οταν δεν υπάρχει κάτι ψηλότερο από εμάς.

Αυτά από εμένα αύριο πάλι καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Μάριος Τζανιδάκης.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *