Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Νέος Ψυχρός "χείμαρρος" μας έχει βάλει στο μάτι. Εκτίμηση καιρού Ελλάδας 19/1/2021.

 Μετά από μια ψυχρή εισβολή που έφερε πιο χειμωνιάτικες συνθήκες και έντυσε στα λευκά αρκετές πεδινές περιοχές, ξανά βάζουν στο μάτι την χώρα μας οι θερμότερες αέριες μάζες από την Αφρική από αύριο και μετέπειτα με τον υδράργυρο να ανεβαίνει αισθητά. Η παρουσία τους δεν δράσουν σημαντικά καθώς δεν θα φέρουν υψηλές πιέσεις στην ατμόσφαιρα και δεν θα μπορέσουν να σταθούν εμπόδιο σε όποιο Βαρομετρικό χαμηλό έχει σκοπό να μας επηρεάσει από την δυτική Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα από τις 21 του μηνός και μετέπειτα φαίνεται να έχουμε μια νέα αλλεπάλληλη ενόχληση των συστημάτων από την Ιταλία με κατά τόπους έντονα και ισχυρά φαινόμενα με έμφαση κυρίως στην δυτική Ελλάδα. 

Το έχουμε ξανα δει το έργο φίλοι μου όταν έχουμε θερμή εισβολή, ακολουθούν βροχές και καταιγίδες με ισχυρούς νοτιάδες. Σύμφωνα και με τα σημερινά στοιχεία η τάση του καιρού από τις 21 του μηνός και μετέπειτα έχει πολύ "ψωμί", φαίνεται να βαδίζουμε υπό το βλέμμα παρέλασης συστημάτων με κύριο χαρακτηριστικό τα ισχυρά φαινόμενα και τους θυελλώδεις ανέμους.

Είμαστε στην περίοδο του χειμώνα και σίγουρα αυτή η θερμή εισβολή δεν έχει τις απαιτούμενες δυνάμεις για να καταφέρει να αντιμετωπίσει το ψύχος σημαντικής πολικής προέλευσης που οργανώνεται στην Σκανδιναβία και στην Γροιλανδία. Έτσι λοιπόν δεν θα παραμείνουν για πολύ, νέα ψυχρή εισβολή μας έχει στα υπόψην της για τέλη του μήνα, με αυτή την κίνηση δίνει το ελεύθερο στις θερμές μάζες να κυριαρχήσουν στην δυτική Ευρώπη και στα νερά του βόρειου Ατλαντικού δημιουργώντας αντικυκλώνα υψηλών πιέσεων φθάνοντας μέχρι και την νότια Γαλλία. Ο (Ω) εμποδιστής που ονομάζουμε στην Μετεωρολογία είναι ένας σημαντικός παράγοντας  για την χώρα μας καθώς όταν εμφανίζεται στην δυτική και βορειοδυτική Ευρώπη  ευνοείται εύκολα από τις ψυχρούς χείμαρρους της βόρειας βορειοανατολικής Ευρώπης. 

Δεν θα αναφέρω κάτι παραπάνω απο αυτό διότι είμαστε λίγο μακριά για να μιλήσουμε και για φαινόμενα που προφανώς έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει βαρομετρικό χαμηλό αν πατήσει στα νερά της Μεσογείου  όπως και έχω ξανά πει, όλα είναι ανοιχτά και πιθανά να συμβούν, ας δώσουμε λίγο χρόνο στα μοντέλα μας να μας δώσουν τα φώτα τους κατά την διάρκεια των επόμενων ημερών. 

Μετά από το κύμα ψυχρής μπάλας σημαντικής προέλευσης που μας επηρέασε και έφερε και την Κακοκαιρία ονόματι "Λέανδρος" σε τρείς δόσεις, ξανά βάζουμε υποψηφιότητα για νέα ψυχρή εισβολή. Όπως έχετε ενημερωθεί από τις αρχές Γενάρη εν μέσω των προγνώσεων μου και των εκτιμήσεων, η στρατοσφαιρικη θέρμανση θα δράσει σημαντικα στον καιρό και η χώρα μας θα έχει τα προνόμια για έναν αξιόλογα καλλιεργήσιμο χειμώνα. Άργησε να έρθει όμως κανείς δεν μπορεί να τον αποκλείσει και να τον υποτιμήσει διότι δεν είναι και ευχάριστο που ήρθε αργοπορημένα στην περιοχή μας, είναι αρκετά φορτωμένος και η μετέπειτα Μετεωρολογική μας πορεία θα καλύψει την αργοπορημένη εμφάνιση του.

Αυτά από εμένα πήρατε μια γεύση και σίγουρα ήταν αρκετά νόστιμη, θα επανέλθω δριμύτερος να ξανά μιλήσουμε για την πιθανή Μετεωρολογική τάση προς τα τέλη του μηνός, καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Με εκτίμηση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *