Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Υπερθέρμανση της στρατόσφαιρας θα οδηγήσει τις πολικές "Αρκούδες" στην Ευρώπη το νέο έτος. εκτίμηση καιρού Ελλάδας 22/12/2020.

 Επαληθευτήκαμε για ακόμη μια φορά, καλός καιρός και ήπιος από άποψη Θερμοκρασίας θα επικρατήσει την ημέρα των Χριστουγέννων στο μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδας με την θερμοκρασία να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα για την εποχή 17-20°C και με τον ήλιο να είναι κυρίαρχος σε αρκετές περιοχές. Δεν θα λείψουν κάποιες βροχές και τοπικές καταιγίδες στην δυτική Ελλάδα  αλλά και στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα . Από τις 26 του μηνός αναμένεται μια έντονη διαταραχή να μας επηρεάσει από την κεντρική Ιταλία με έντονες και τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας, αν η μάζα το επιτρέψει τα χιόνια θα κατέβουν και πιο χαμηλά στην δυτική Μακεδονία. Υποψήφια αυτής είναι η ( Φλώρινα).

Πάμε να δούμε το θέμα που σιγοψήνεται μέρες τώρα και μας δίνει κάποιες πρώτες μυρωδιές.

  Με πιο φρέσκα νέα στον "χαρτοφύλακα" μου για την τάση του καιρού προς την πρωτοχρονιά επανήλθα και πάλι φίλες και φίλοι. Μέρες τώρα υποστηρίζω ένα χειμωνιάτικο σενάριο που αφορά την πρωτοχρονιά, υψηλές πιέσεις πολιορκούν τον Βόρειο Ατλαντικό  με στάσιμη θέση και δεν αποκλείεται να υψωθούν και προς την Γροιλανδία. Καθώς επικρατεί αντικυκλώνας η αλλιώς ο (Ω) εμποδιστής  στα νερά του Ατλαντικού, τις επόμενες ημέρες  η υψηλή (Η) Βαρομετρική πίεση του αζώρου θα φθάσει 1040hpa. Αυτή η κίνηση μας βάζει σε υποψηφιότητα ψυχρής εισβολής από την βόρεια βορειοανατολική Ευρώπη που σιγά σιγά αρχίζουν να μας κλείνουν το μάτι. Εκτός αυτού ένα πιο σημαντικό στοιχείο θα συμβάλει ιδιαίτερα προς σε αυτή την περίπτωση καθώς αναμένεται να έχουμε υπερθέρμανση στην στρατόσφαιρα, σημαντική επίδραση θα έχει ωστόσο με τον τροχό να γυρίζει και να φέρνει πιο χειμωνιάτικες συνθήκες στην Ευρώπη. Πολικές "αρκούδες" θα πατήσουν το κατώφλι της Ευρώπης δείχνοντας τα νύχια τους και φέρνοντας ψύχος και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές. 

 Ιανουάριος 1-3/1/2021

Συνεχίζω να στοιχηματίζω για πρωτοχρονιάτικο χιόνι και σε χαμηλότερα υψόμετρα έως και πεδινές περιοχές και στην χώρα μας χωρίς βέβαια να είναι 100% σίγουρο, όμως όταν παίζεις πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος αλλά και αισιόδοξος στο ποντάρισμα σου. Από τις 16 Δεκεμβρίου έχω βάλει αυτό το θέμα στο τραπέζι και ακόμα συζητιέται από τα προγνωστικά μοντέλα χωρίς να έχουν καταλήξει σε μια απόφαση καθώς είμαστε αρκετές ώρες μακριά για να μας δώσουν η έστω να μας ψιθυρίσουν τι έχουν στο νου τούς. 

Κάποιος θα μπορούσε να με πει εγωιστή η ολίγον τι.. παράλογο διότι τα μοντέλα δεν δείχνουν τέτοια Τάση ούτε σαν πιθανότητα στις 250ωρες που απέχουμε. Σε αυτή την περίπτωση όμως μιλάει η εμπειρία για να λύσουμε το παζλ, πολλά στοιχεία που έχω ενώσει μου δίνουν λίγο φώς για να βλέπω στο σκοτάδι. Ένας άλλος παράγοντας που μας επηρεάζει προγνωστικά σε μακροπρόθεσμη ανάλυση είναι ο ιός που εκτός από μια γρίπη παρενοχλεί και τα μοντέλα καθώς οι πτήσεις έχουν μειωθεί λόγο της πανδημίας που επικρατεί με αποτέλεσμα να έχουμε αυξημένες ραδιοβολίσεις κάτι που φέρνει θολούρα στις εικόνες τους.  

Θα καταφέρουν οι ψυχρές αέριες μάζες σημαντικής - πολικής προέλευσης να καταβάλουν την Μεσόγειο που χτυπιέται από την βόρεια Αφρική με υψηλές πιέσεις;;.. δύσκολη μάχη μεν καθόλου απίθανη η νίκη του ψύχους δε.

Περισσότερα νέα θα ακολουθήσουν προς τα τέλη της εβδομάδας.. μέχρι τότε μείνετε συντονισμένοι κρατήστε τα λόγια μου σαν πιθανότητα και θα επανέλθω με πιο σίγουρα στοιχεία.

Την παραμονή Χριστουγέννων θα βγει πρόγνωση για την Μαγνησία, με βάση και τα σημερινά στοιχεία η περιοχή μας θα δεχθεί αξιόλογες βροχές και αν σταθούν τυχεροί οι πηλιορείτες θα δούνε κάποιες νιφάδες και πιο χαμηλά.

Καλό υπόλοιπο της ημέρας σε όλους και σε όλες.

Με εκτίμηση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *