Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας Κυριακή 5/1/2020..

Χαίρεται φίλες και φίλοι, λίγες ώρες απομένουν Γιά να υποδεχθούμε τον "Ηφαιστίων" ο οποίος θα μας προσέξει ιδιαίτερα και δεν θα μας δώσει σημαντικά φαινόμενα στην Μαγνησία. Θα πέσουν χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα στο νομό μας και δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές. Νέα πτώση της θερμοκρασίας θα ακολουθήσει η οποία θα γίνει έντονα αισθητή στην ατμόσφαιρα από το "κοκτέιλ" ισχυρού βοριά και ψυχρών μαζών.

Πάμε να δούμε αναλυτικά την όλη εξέλιξη του 24 Ώρου της Κυριακής.

Πιο αναλυτικά: νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε με συννεφιά σε όλη την Μαγνησία η οποία υπάρχει πιθανότητα να δώσει κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις από τα 900μ και πάνω και βροχοπτώσεις με χιονόνερο σε πιο χαμηλά υψόμετρα, στα πεδινά υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθεί ένα ψιλόβροχο. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα τώρα  ο καιρός θα παραμείνει στο ίδιο μοτίβο με πυκνή νέφωση και αυξημένες πιθανότητες να χιονίσει ασθενώς και πρόσκαιρα από τα 600μ και πάνω τίποτα το σημαντικό. Πιο χαμηλά ίσως να πέσουν μερικές ψιχάλες η ασθενείς βροχοπτώσεις με χιονόνερο τοπικού χαρακτήρα. Όσο θα βαδίζουμε προς τις βραδινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές από τα 200-300μ και πάνω και δεν αποκλείεται τα χιόνια να κατέβουν και σε πεδινές περιοχές, αυτό θα εξαρτηθεί από την θερμοκρασία η οποία θα παίζει στους 2-3 βαθμούς. Αυξημένες πιθανότητες παρουσιάζουν οι εξής περιοχές, αλμυρός Αγχίαλος, Πτελεός, Βόλος. Αν καταφέρει να το γυρίσει σε χιόνι σε καμία περίπτωση και το τονίζω αυτό δεν θα έχουμε στρωμένο χιόνι καθώς η θερμοκρασία και τα επίπεδα παγοποίησης θα είναι σε αρνητικά επίπεδα. Στρωμένο χιόνι θα υπάρχει από 100-200μ και πάνω χωρίς όμως να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα στο οδόστρωμα. Αυτό το σύστημα φίλες και φίλοι όπως και σας έχω ενημερώσει δεν θα μας απασχολήσει σημαντικά καθώς θα φλερτάρει περισσότερο από Σποράδες και νοτιότερα. Είχαμε μια μικρή αλλαγή στην κίνηση  του συστήματος πήγε πιο δυτικά στο Ιόνιο με αποτέλεσμα να δώσει υετό και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας όπως και της βόρειας Ελλάδας άνευ σημασίας όμως.

Θερμοκρασία - Άνεμοι: η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3°C έως 7°C. Ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στα 5-7 μποφόρ από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις. Τοπικά στο Πήλιο μπορεί να φθάσουν και τα 8 Μποφόρ.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και το πρώτο ξημέρωμα των θεοφανείων στα ορεινά και ημιορεινά με γρήγορη εξασθένηση και βελτίωση τις πρωινές ώρες. Στις πεδινές περιοχές τα φαινόμενα θα κοπάσουν αργά τη νύχτα και η συννεφιά σταδιακά μέχρι τις πρωινές ώρες θα διαλύεται. Αυτά από εμένα φίλες και φίλοι δώστε προσοχή στους ισχυρούς ανέμους μην παρκάρετε κάτω από ταμπέλες και μικρά δέντρα γιατί υπάρχει κίνδυνος να πέσουν, επίσης μετακινούμε διάφορα αντικείμενα που μπορούν να γίνουν η αιτία κάποιου τραυματισμού η και ζημιών όπως π.χ (γλάστρες). Ανεβάζουμε τις τέντες και αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. Επίσης όσοι κινηθείτε από Πορταριά και πάνω να είστε εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες. Τα θεοφάνεια θα κυλήσουν με καλό καιρό ήλιο με δόντια και λίγες νεφώσεις μέσα στο 24ωρο της ημέρας.

 Καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *