Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Μπόρες και καταιγίδες με την μορφή λασποβροχης. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 22/6/2021.

 Ξεκίνησε η αστάθεια που αναμέναμε, καταιγίδες με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα εντοπίζονται στην δυτική Μακεδονία και τις επόμενες ώρες θα κατηφορίσουν προς την Θεσσαλία. 

Για αύριο Τρίτη θα συνεχίσει ο άστατος καιρός όμως θα είναι επιλεκτικα τα όποια φαινόμενα μας απασχολήσουν.

Πάμε να δούμε αρχικά πως θα ξεκινήσει η μέρα και σε ποιο διάστημα της ημέρας θα έχουμε επιδείνωση:

Πιο αναλυτικά: Από τις πρώτες πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι θαυμάσιος με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις σε όλη την χώρα. Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι και κυρίως στις απογευματινές ώρες θα έχουμε ανάπτυξη αυξημένων νεφώσεων και σιγά σιγά θα αρχίσουν να σημειώνονται τοπικές μπόρες στην Θράκη, εν συνεχεία θα έχουμε καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην Θεσσαλία από το ύψος της Λάρισας και νοτιότερα και στην Στερεά Ελλάδα με έμφαση των φαινομένων στην Φθιώτιδα και την Βοιωτία. Λίγες βροχές δεν αποκλείεται να απασχολήσουν και την Βόρεια Εύβοια τίποτα το σημαντικό. Αυξημένη πιθανότητα υπάρχει για έντονες χαλαζοπτώσεις στις παράκτιες περιοχές, επίσης τα φαινόμενα θα σημειωθούν με την μορφή λασποβροχης καθώς θα υπάρξει μεταφορά αφρικάνικης σκόνης στην ατμόσφαιρα με υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης.

Θερμοκρασία - Άνεμοι:

Σημαντική άνοδο θα παρουσιάσει ο υδράργυρος και θα είναι αρκετά αισθητή στην ηπειρωτική Ελλάδα μακριά από τις θαλάσσιες αύρες.

Μακεδονία - Θράκη

Η θερμοκρασία στην Μακεδονία και την Θράκη θα κυμανθεί από 24°C  έως 31°C. 


Θεσσαλία 

Στο Θεσσαλικό κάμπο ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 26°C έως 38°C. Στα παράλια από 24°C έως 33°C.


Ήπειρο

Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25°C έως 32°C.


Στερεά Ελλάδα

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26°C έως 33°C


Νησιά του Ιονίου

Στα νησιά του Ιονίου Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23°C έως 29°C.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς στο Ιόνιο στην αρχή της ημέρας με στροφή σε νοτιοανατολικούς. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς στην αρχή της ημέρας με στροφή σε νοτιοανατολικές διευθύνσεις.


Αττική: 

Ηλιοφάνεια θα επικρατεί καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας των θερμών ωρών με αραιή νέφωση, προς τις βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να δουν τα βόρεια και δυτικά προάστια ένα πέρασμα από μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26°C έως 35 και τοπικά 36°C. Στα παραθαλάσσια ο υδράργυρος θα κυμαίνεται 3-4 βαθμούς χαμηλότερα λόγο θαλάσσιας αύρας. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς από Βόρειες διευθύνσεις στην αρχή της ημέρας με στροφή σε νότιους νοτιοανατολικούς.

Θεσσαλονίκη: 

Με καλές συνθήκες θα ξεκινήσει η μέρα αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις αραιές κατα βάση. Τις βραδινές ώρες αναμένεται να συννεφιασει δίνοντας μια μικρή πιθανότητα για ασθενείς λασποβροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24°C έως 32°C. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς στην αρχή της ημέρας με στροφή σε ενισχυμένους νοτιαδες στα 3-4 μποφόρ.

Πρόγνωση καιρού: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *