Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Νέος γύρος ισχυρών φαινομένων. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 11/7/2021.

 Ισχυρές καταιγίδες με συνοδεία έντονων χαλαζοπτώσεων σημειώθηκαν στις περισσότερες περιοχές της ηπείρου με εμφαση στο νομό Ιωαννίνων όπως είχαμε αναφέρει και στην χθεσινή πρόγνωση. Η αστάθεια θα συνεχίσει και αύριο Κυριακή όπου θα επικεντρωθεί ξανά στην δυτική και βόρεια Ελλάδα με εκ νέου ισχυρα καιρικά φαινόμενα.

Πάμε να δούμε αναλυτικά την όλη μας καιρική εξέλιξη για την Κυριακή, που θα σημειωθούν φαινόμενα; και που θα χρειαστεί δέουσα προσοχή;.

Πιο αναλυτικά: Τις πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι θαυμάσιος όπως άλλωστε έχουμε παρατηρήσει τα πρωινά της χώρας μας είναι πολύ ήρεμα από άποψη συνθηκών με τα φαινόμενα να έρχονται την ώρα που ο ήλιος καίει με την άνεση του προς τις μεσημβρινές ώρες. Από το μεσημέρι και μετέπειτα λοιπόν θα έχουμε επιδείνωση του καιρού στην Ήπειρο και πιο συγκεκριμένα στα βόρεια τμήματα της θα αρχίσουν να αναπτύσσονται καταιγίδες τοπικά ισχυρές οι οποίες θα επεκταθούν αργότερα στην δυτική Θεσσαλία και δυτική Μακεδονία, ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί από το ύψος της Πτολεμαΐδας και βορειότερα διότι τα όποια φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις με έντονες ηλεκτρικές εκκενώσεις. Αυξημένες πιθανότητες υπάρχουν επίσης για ένα γρήγορο πέρασμα από μπόρες στα νότια νησιά του Ιονίου.

Θερμοκρασία - Άνεμοι


Μακεδονία - Θράκη

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25°C έως 34°C.


Θεσσαλία

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο εσωτερικό από 26°C έως 35°C και στα παράλια από 24°C έως 30°C.


Ήπειρος

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24°C έως 31°C.


Στερεά Ελλάδα

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25°C έως 32°C. 


Εύβοια

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24°C έως 29°C.


Αττική

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25°C έως 31°C.



Πελοπόννησος

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23°C  έως 33°C.


Νησιά Ιονίου & Νησιά Αιγαίου

Η θερμοκρασία στα νησιά μας θα κυμανθεί από 26°C έως 32°C.


Κρήτη

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20°C έως 27°C.


Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς ενώ στο Αιγαίο το βόρειο ισχυρό ρεύμα θα παραμείνει στα 5-6 μποφόρ.

Υπάρχουν ενδείξεις για νέο ισχυρό χαμηλό το διάστημα 16-17 του μηνός, η τροχιά βροχοπτώσεων φαίνεται να συνεχίζεται στην κεντρική Ευρώπη και στην χώρα μας, η αιτία φίλες και φίλοι είναι η δημιουργία ενός νέου βαρομετρικού χαμηλού που βρίσκεται στα νερά του Ατλαντικού, τι γίνεται λοιπόν ; 

Μια νέα θερμή γλώσσα του υποτροπικου της Αφρικής θα εκτιναχθεί προς την Μ. Βρετανία με αποτέλεσμα καθώς "κολυμπάει" το χαμηλό στον βόρειο Ατλαντικό να καταφέρνει να μετατοπίζει ανατολικότερα εγκλωβίζοντας το πάνω από την Ιταλία. Περιστρεφόμενο γύρο από τον εαυτό του θα κάνει πολλές στάσεις   από τη Γερμανία και νοτιότερα φθάνοντας τα πλοκάμια του μέχρι την χώρα μας. Με βάση λοιπόν τα στοιχεία μου βλέπω ότι όταν πατήσει στα Βαλκάνια και κινηθεί ανατολικά θα έρθει αντιμέτωπο με την μαύρη θάλασσα πράγμα που σημαίνει ότι θα γεμίσει το σώμα του με μεγάλα ποσά υγρασίας εναποθέτοντας πολύ νερό στα Βαλκάνια και πολύ πιθανόν να προσεγγίσει και την χώρα μας. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο αυτό και όσο ψάχνω και βλέπω τα δεκάδες υποσεναρια υποστήριξης των μοντέλων έχω εντυπωσιαστεί από την  ατμοσφαιρική διάταξη που έπεται να εξελιχθεί. 

Αυτά από εμένα για οτιδήποτε νεότερο για το προαναφερθέν διάστημα θα σας ενημερώσω εγκαίρως στα επόμενα δελτία καιρού, καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *