Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Αντικυκλώνας αχνοφαίνεται στην δυτική Ευρώπη και νέα επιδείνωση του καιρού στην χώρα μας. Εκτίμηση καιρού Ελλάδας 15/2/2020.

Κακοκαιρία εξπρές μας επηρέασε χθες το βράδυ στην Μαγνησία με κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις από τα 1500μ και πάνω στο νομό μας. Τώρα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από την Κυριακή και μετέπειτα με αυξημένες νεφώσεις και ηλιοφάνεια με τον υδράργυρο να σημειώνει άνοδο. Υψηλές πιέσεις θα κυριαρχήσουν στην ατμόσφαιρα για ένα μικρό διάστημα μέχρι και τις 18 του μηνός, όμως στις 20 του μηνός φίλες και φίλοι ημέρα τσικνοπέμπτης φαίνεται να δημιουργείται αντικυκλώνας στην δυτική Ευρώπη με αποτέλεσμα η χώρα μας να έχει ανοιχτές τις πύλες τής να υποδεχθεί το όποιο βαρομετρικό χαμηλό και τις ψυχρότερες αέριες μάζες από τα βόρεια. Με βάση τα προγνωστικά στοιχεία μου στις 20 του μηνός αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού στην χώρα μας με βροχοπτώσεις και καταιγίδες αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα ακολουθήσει όπου θα γίνει αισθητή και στα πεδινά κυρίως στις 21 του μηνός.

 Αυτή η ατμοσφαιρική διαταραχή συνέβη διότι ένας ψυχρός χείμαρρος θα περπατήσει προς την κεντρική βορειοδυτική Ευρώπη με αποτέλεσμα να  δημιουργηθεί ένα βαρομετρικό χαμηλό ανοικτά της Ιταλίας το οποίο θα επηρεάσει  την γειτονική μας Αλβανία και η μετέπειτα πορεία του  αναμένεται να είναι στην χώρα μας. Μαζί με τα φαινομενικά είδη θα έχουμε συνοδεία από ισχυρούς θυελλώδεις βορειοδυτικούς ανέμους στο Αιγαίο που θα αγγίζουν και τα 8-9 μποφόρ κυρίως στο Ιόνιο. Πήρατε μια γεύση και μια πρώτη εικόνα για το πώς θα κυλήσει η τσικνοπέμπτη για οτιδήποτε νεότερο υπάρξει θα σας ενημερώσω αν και συνήθως όταν επικρατεί υψηλή πίεση και ένα θερμό τοίχος δυτικά η βορειοδυτικά της Ελλάδας μας κλείνουν το μάτι τα βαρομετρικά χαμηλα.


Καλό υπόλοιπο της ημέρας και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.


Με εκτίμηση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.





Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *