Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Ισχυρές βροχές μεγάλης διάρκειας στο νομό Μαγνησίας το διάστημα 10-12.

 Χαίρεται φίλες και φίλοι και χρόνια πολλά, επιστρέψαμε στις ενημερώσεις καιρού μετά από ένα μεγάλο διάστημα καλοκαιρίας Αλκυονίδων ημερών. Ο Νοτιάς και η ηλιοφάνεια θα λάβουν τέλος τις επόμενες ημέρες διότι μια ψυχρή λίμνη θα αποφασίσει να κινηθεί προς την δυτική Μεσόγειο και στην χώρα μας δημιουργώντας καθοδικά ισχυρά Βαρομετρικά χαμηλά τα οποία θα κάνουν παρέλαση στην περιοχή μας τουλάχιστον μέχρι και τις 13 του μηνός. Επίσης πτώση της θερμοκρασίας θα υπάρξει δίνοντας χιονοπτώσεις στα ορεινά μας.

Όσο αναφορά για την Μαγνησία, βροχές Καταιγιδες και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε μεγάλα υψόμετρα των ορεινών όγκων αρχικά και σταδιακά θα κατεβαίνουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχω συγκεντρώσει όσο αναφορά την δυναμική των φαινομένων και το που θα επικεντρωθούν, η ανατολική πλευρά του Πηλίου αναμένεται να βρεθεί υπό την σκιά πολύ ισχυρών φαινομένων μεγάλης διάρκειας με συνοδεία ισχυρών ΒΒΑ ανέμων με αποτέλεσμα ο εγκλωβισμός βροχοφόρου νέφους να δίνει σημαντικά λίτρα νερού. Ενδεικτικά φαίνεται να ξεπερνάνε τα 200-300mm νερού δημιουργώντας σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα και πιθανόν κατολισθήσεις. Με λίγα λόγια φίλες και φίλοι θα έχουμε και παρόμοια εικόνα με την κακοκαιρία ονόματι Αθηνά που μας είχε επισκεφθεί στις 8 Οκτωβρίου 2021 και έδωσε πάνω από 700 λίτρα νερού.

Κατά την διάρκεια των διαταραχών θα αρχίσει να εισέρχεται έντονο ψύχος από τις 12 του μηνός και μετέπειτα με κορύφωση, όμως η σημαντική ένταση του θα καταφθάσει όταν τα φαινόμενα θα μας έχουν αποχαιρετήσει η αν τα καταφέρει θα βρεί ένα κουρασμενο σύστημα με μικρή ποσότητα φαινομένων που θα σημειώνονται με την μορφή χιονιού και σε πεδινές περιοχές πρόσκαιρα όμως.

Με εκτίμηση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *