Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Ψυχρό μέτωπο φαίνεται να κατηφορίζει και να δημιουργεί νέα ατμοσφαιρική διαταραχή στην χώρα μας 21 Απριλίου. Εκτίμηση καιρού Ελλάδας 16-4-2020

Καλημέρα σε όλους και σε όλες. Κακοκαιρία είχαμε χθες Μ.Τετάρτη με αρκετές βροχοπτώσεις αλλά και χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα της Βόρειας Ελλάδας. Ο καιρός  γρήγορα έδειξε βελτίωση με ηλιοφάνεια και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας σήμερα η οποία από αύριο θα ανέβει περαιτέρω. Τα στοιχεία για την ημέρα του Πάσχα δεν έχουν αλλάξει θα έχουμε αίθριο και ανοιξιάτικο καιρό για να μπορέσουμε να απολαύσουμε εκείνη την ημέρα όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες. Τώρα φίλες και φίλοι δύσκολα κρατάει το πηδάλιο η άνοιξη καθώς στην βορειοανατολική Ευρώπη συνεχίζουν να οργανώνονται ψυχρά ρεύματα για την εποχή που διανύουμε. Στις 21 Απριλίου κάτι ψήνεται για την χώρα μας και Γενικά επικρατεί ένας ψίθυρος στα προγνωστικά μοντέλα για νέα μεταβολή του καιρού με βροχοπτώσεις και καταιγίδες και χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα της Βόρειας Ελλάδας. Αυτή η ψυχρή εισβολή με το που πατήσει στην Μεσόγειο θα καταφέρει να δημιουργήσει ένα βαρομετρικό χαμηλό όπου θα δώσει σε μεγάλο κομμάτι της χώρας μας βροχοπτώσεις, καταιγίδες αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας και σε πιο χαμηλά υψόμετρα στην βόρεια Ελλάδα. Αντικυκλώνας υψηλών πιέσεων θα δημιουργηθεί στην δυτική Ευρώπη με βάση τα τωρινά στοιχεία στις 19 του μηνός και όπως παρατηρείτε στον παρακάτω χάρτη μαζών στα 500hpa ατμοσφαιρικής πίεσης ένα "χταπόδι" από θερμές μάζες κυριαρχεί την βόρεια βορειοδυτική Ευρώπη. Ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις που θα αγγίζουν και τα 8-9 μποφόρ.

 Όσο αναφορά τώρα την Μαγνησία αυτό το κύμα πάλι φαίνεται να δίνει έντονα φαινόμενα στο νομό μας το οποίο δεν είναι καθόλου θετικό διότι έχουμε ήδη κορεσμένα εδάφη σε αρκετές περιοχές του Πηλίου και κυρίως του ανατολικού και νότιου που είχαμε από την περασμένη κακοκαιρία που μας έπληξε κατάφερε να αφήσει πίσω στο διάβα της πολλές ζημιές και αρκετά πλημμυρικά φαινόμενα. Επίσης Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν εκ νέου στα ορεινά τμήματα μας από τα 1300μ και πάνω. Αυτό θα το αναλύσουμε τις επόμενες ημέρες που θα βγεί πρόγνωση για την περιοχή μας.

Για οτιδήποτε νεότερο υπάρξει θα σας ενημερώσω προς το παρόν αυτά από εμένα τα προαναφερθέντα στοιχεία μου τείνουν για νέα ατμοσφαιρική διαταραχή στην χώρα μας μετά το Πάσχα.

Καλή Ανάσταση σας εύχομαι και καλό Πάσχα να περάσετε όμορφα και κάντε υπομονή η επιμονή και η σωστή μας συμπεριφορά απέναντι στον κορονοϊο θα ξανά φέρει χαμόγελα και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός.

Με εκτίμηση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *