Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Καταιγίδες από τις βραδινές ώρες και μετέπειτα. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας 18/10/2021

 Συννεφιασμένη Κυριακή όπως λέει και το τραγούδι, αστάθεια αναμένουμε για την Μαγνησία προς τις βραδινές ώρες με κορύφωση προς τη νύχτα. βροχές και καταιγίδες θα μας απασχολήσουν οπου στο βόρειο κορμό του Πηλίου θα είναι ισχυρές κατα τόπους!!

Με βάση τα προγνωστικά στοιχεία φαίνεται πως θα συνεχίσουν κατά διαστήματα τα φαινόμενα μέχρι και τις προμεσημβρινες ώρες της Δευτέρας.

Πιο αναλυτικά: από νωρίς το πρωί θα επικρατεί άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, από το μεσημέρι και μετέπειτα θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα όμως η νέφωση θα παραμείνει με τον ήλιο να ρίχνει κλέφτες μικρές ματιές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12°C έως 17°C, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αυτή ήταν η ενημέρωση για την καιρική μας εξέλιξη των επόμενων ωρών, καλό μεσημέρι σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



"Εγκλωβισμός" αποκομμένης ψυχρής μάζας στην Μεσόγειο θάλασσα. Εκτίμηση καιρού 17/10/2021.

 Από χθες τα προγνωστικά μοντέλα άρχισαν να εμφανίζουν πολύ ενδιαφέρον εικόνες στα σενάρια τους. Μετά το πέρας των δύο πολύ ισχυρών χαμηλών "Αθηνά" & "Μπάλλο", αναμένεται να μας απασχολήσει ένα νέο χαμηλό σύμφωνα και με τα σημερινά στοιχεία από την ερχόμενη Παρασκευή στο μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδος. Η Μαγνησία είναι στα σχέδια του νέου χαμηλού μέχρι στιγμής με αξιόλογα φαινόμενα και ίσως να γίνουν και σημαντικά στην μετέπειτα ανανέωση των μοντέλων.

Πάμε όμως να δούμε λίγο αναλυτικά ποιός παράγοντας θα είναι η αιτία για την νέα δημιουργία ατμοσφαιρικής διαταραχής, αυτο το διάστημα επικρατεί ψυχρή μάζα στην χώρα μας όπου η συγκεκριμένη έδωσε τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και λίγο πιο χαμηλά στην Βόρεια Ελλάδα όπως και στα ορεινά των Τρικάλων. Δεν έχει αποφασίσει ακόμα να μας αποχαιρετήσει και φαίνεται να κρατάει μέχρι την Τρίτη στη χώρα μας. Από την Τετάρτη όμως σιγά σιγά θα αλλάξει πορεία διότι ήρθε η ώρα ένα ατμοσφαιρικό βουνό αντικυκλωνικης πίεσης να κυριαρχήσει και να μετατοπίσει το ψυχρό ρεύμα που έχει σταθεί. 

Πάμε να δούμε πιο συγκεκριμένα τι θα συμβεί στην ατμόσφαιρα, Θερμές αέριες μάζες θα σχηματίσουν ένα βουνό υψηλής πίεσης στην δυτική Ευρώπη όπου προς την Τετάρτη θα "ξαπλώσει" και θα  αγκαλιάσει την χώρα μας, όταν κάνει την κίνηση να πλαγιάσει προς την χώρα μας θα διώξει μεν το ψυχρό ρεύμα όμως ένα κομμάτι αυτών θα αποκοπεί και θα εγκλωβιστεί στην βόρεια Αφρική και στα νερά της Μεσογείου. Όσο παραμένει εγκλωβισμένο  θα βρει ευνοϊκές συνθήκες έχοντας την υποστήριξη των θερμών θαλασσών για την δημιουργία ενός Βαρομετρικου χαμηλού στον κόλπο της Σύρτης. Η πιθανή κίνηση του φαίνεται να είναι αρχικά βόρεια προς την Σικελία και μετέπειτα αλλαζοντας πορεία ανατολικά να προσεγγίσει την χώρα μας. 


Αν καταφέρει να επαληθευτεί τότε θα μιλάμε για μια νέα ισχυρή γενικευμένη κακοκαιρία από τον βορρά προς το νότο, θα το παρακολουθώ να δω μήπως είναι πρόθυμο να δώσει σημαντικές βροχές στην Μαγνησία και θα σας ενημερώσω. Το ανατολικό Πήλιο έχει δεχθεί πολύ μεγαλα ύψη βροχής που ξεπερνάνε τα 700 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο μέσα σε 72 ώρες. Ο μετεωρολογικός σταθμός του ΕΑΑ που βρίσκεται στην Ζαγορά Πηλίου κατέγραψε 778.4 μηνιαία ύψη υετού, ευτυχώς η κακοκαιρία Ballos δεν κατάφερε να απασχολήσει και να δώσει κάτι ιδιαίτερο στην Μαγνησία πέραν κάποιων τοπικών καταιγίδων.

Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλους και σε όλες.

Με εκτίμηση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *