Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας για Τετάρτη 16/9/2020. Λίγα λόγια και για τον κυκλώνα «Cassilda».

 Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια από τις πρωινές ώρες και αυξημένες νεφώσεις από το απόγευμα και μετέπειτα χωρίς κάποια πιθανότητα φαινομένων. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 16°C έως 26°C. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα 3-4 μποφόρ.

Σύμφωνα με την εξέλιξη του Τροπικού κυκλώνα ονόματι «Cassilda»:

Κακοκαιρία έπεται για την χώρα μας από την Πέμπτη και μετέπειτα όπως σας έχω ενημερώσει εδώ και μέρες με πτώση της θερμοκρασίας. Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό εντοπίζεται ανοικτά της Λιβύης και αναμένεται να κινηθεί τις επόμενες ημέρες στην χώρα μας. Καθώς θα περπατάει δια θαλάσσης υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να πάρει την μορφή μεσογειακού κυκλώνα ( medicane) όπως το λέμε στην μετεωρολογία και πολλά σενάρια μας βάζουν μέσα σε μια τροχιά σημαντικών φαινομενικών ειδών. Ισχυροί θυελλώδεις άνεμοι θα επικρατήσουν αν επαληθευτεί αυτό το σενάριο που θα φθάνουν και τα 11 και τοπικά τα 12 μποφόρ στο Αιγαίο. Ισχυρό πλέγμα από βροχοπτώσεις έχει βάλει στο μάτι το Ιόνιο, την Πελοπόννησο, στερεά Ελλάδα, Εύβοια κυρίως η βόρεια, Σποράδες και Θεσσαλία κυρίως η ανατολική. Η χώρα μας θα αρχίσει να δέχεται τις πρώτες βροχές την παρασκευή όπου αρχικά θα ξεκινήσουμε από το Ιόνιο και σταδιακά μέχρι και το Σάββατο θα καλύψει μεγάλο κομμάτι κινούμενο ανατολικά. Το στόχαστρο της κακοκαιρίας θα είναι η Πελοπόννησος κυρίως τα νότια τμήματα της.

Μέρες τώρα φίλες και φίλοι σας αναφέρω μέσα από τα δελτία καιρού πως ετοιμάζεται να δημιουργηθεί μεσογειακός κυκλώνας στην Μεσόγειο όπου αρχικά φαίνονταν ένα βαθύ χαμηλό στην πορεία φάνηκε να έχει μετεξέλιξη. Είμαστε πολύ κοντά πλέον όμως τέτοιου είδους φαινόμενα και κυρίως όταν στα νερά της Λιβύης δημιουργείτε ένα χαμηλό είναι δύσκολο να προβλεφθεί με απόλυτη σιγουριά. Αυτές τις εποχές παρατηρούνται συνήθως κυκλωνικά χαρακτηριστικά καθώς οι θερμοκρασίες που επικρατούν στην επιφάνεια της θάλασσας μαζί με το ψυχρό ρεύμα στην ατμόσφαιρα συμβάλουν και δίνουν "χέρι βοηθείας" στην δημιουργία ενός τροπικού κυκλώνα.

 Αυτά από εμένα φίλες και φίλοι από ότι φαίνεται με βάση τα μοντέλα το χαμηλό τείνει να πάρει την μορφή medicane, το παρακολουθώ στενά αυτό το θέμα διότι μας έχει δυσκολέψει αρκετά αυτό το σύστημα. Όσο πλησιάζουμε σιγά σιγά θα ξεκαθαρίσει αν καταφέρει να έχει μετεξέλιξη το βαρομετρικό χαμηλό. 

Για οτιδήποτε νεότερο υπάρξει θα σας ενημερώσω εγκαίρως έτσι όπως κάνουμε πάντα μέσα από την σελίδα μας Ο καιρός στον Βόλο.

Καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *