Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Ισχυρά καιρικά φαινόμενα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 10/7/2021

 Χαίρεται φίλες και φίλοι μια νέα θερμή μάζα εισέβαλε στην χώρα μας και στην γειτονική Ιταλία φθάνοντας τον υδράργυρο κοντά στα επίπεδα καύσωνα. Μέρες τώρα μιλάμε για μια σημαντική αλλαγή του καιρού με ισχυρά φαινόμενα στον ηπειρωτικό κορμό της Ελλάδας. 

Από αύριο λοιπόν όπως έχετε ενημερωθεί έγκυρα αναμένεται να μας απασχολήσει ένα ισχυρό σύστημα καταιγίδων που θα δώσει έμφαση από την Ήπειρο και βορειότερα με καταιγίδες τοπικά ισχυρές  δείχνοντας μεγάλες ραγδαιοτητες, πολύ πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, ριπαιους ανέμους και πολύ έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. 

Πώς όμως εξηγείται αυτή η αστάθεια;; Ποια είναι η αιτία που θα βρεί το ελεύθερο το όποιο σύστημα για να εισβάλει στην χώρα μας ανενόχλητο;

Βαρομετρικό χαμηλό έχει δημιουργηθεί στον βόρειο Ατλαντικό με την βοήθεια της ψυχρής μάζας που είχαμε αναφέρει ότι θα ξεχυθεί από την Γροιλανδία. Αφού περάσει λοιπόν την Γαλλία θα  κινηθεί προς την Αδριατική θάλασσα και θα απλωθεί στις βαλκανικές χώρες και στην χώρα μας. Καθώς θα κάνει την κίνηση του νοτιότερα θα καταφέρει να σπρώξει ένα ψυχρό ρεύμα μαζί του διώχνοντας τις θερμές μάζες που επικρατούν, πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί ιδιαίτερα αισθητή θα γίνει στις περιοχές που θα έχουμε τα φαινόμενα ενώ και η σκόνη θα περιοριστεί σταδιακά.

Πάμε να δούμε αναλυτικά το Σάββατο πως θα ξεκινήσει η μέρα και πότε αναμένεται η επιδείνωση του καιρού.

Πιο αναλυτικά: Από τις πρωινές ώρες της ημέρας θα έχουμε αίθριο καιρό σε όλη την Ελλάδα με λίγες νεφώσεις στην ΒΔ Ελλάδα. Από το μεσημέρι και μετέπειτα θα αρχίσουν να αυξάνονται οι νεφώσεις όλο ένα και περισσότερο στην Ήπειρο και στην Μακεδονία και προς τις απογευματινές ώρες αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες στην δυτική Θεσσαλία, στην Ήπειρο, και στην δυτική Μακεδονία με έμφαση και ισχυρότερη δυναμική φαινομένων στους νομούς Ιωαννίνων,Καστοριάς, Πτολεμαΐδας, Κοζάνης και Φλώρινας. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και θα μετατοπιστούν στην Κεντρική Μακεδονία από το ύψος της Θεσσαλονίκης και βορειότερα με τοπικά ισχυρές καταιγίδες.

Θερμοκρασία - Άνεμοι:


Μακεδονία - Θράκη

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25°C έως 33°C. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση τις απογευματινές ώρες στον Θερμαϊκό κόλπο στα 4-5 μποφόρ από νότιες διευθύνσεις.


Θεσσαλία

Η θερμοκρασία στο εσωτερικό θα κυμανθεί από 27°C έως 35°C και στα παράλια από 25°C έως 31°C.


Ήπειρος

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24°C έως 32°C.


Στερεά Ελλάδα

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24°C έως 30°C.


Εύβοια

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23°C έως 30°C.


Αττική

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25°C έως 32°C.


Πελοπόννησος

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23°C έως 33°C, στην δυτική παλάμη θα κυμανθεί από 28°C έως 35°C.


Νησιά Ιονίου & Νησιά Αιγαίου

Η θερμοκρασία στα νησιά μας θα κυμανθεί από 26°C έως 30°C.


Κρήτη

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 22°C έως 29°C


Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς στο Ιόνιο από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις. Στο Αιγαίο αναμένεται να φυσήξει ισχυρός βοριάς στα 5-6 και τοπικά τα 7 μποφόρ καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Συνεχίζεται η αστάθεια στις προαναφερθείσες περιοχές και την Κυριακή με εκ νέου επίσκεψη χαμηλού από τα νερά του Ατλαντικού με τα φαινόμενα να επεκτείνονται έως και το εσωτερικό της Θεσσαλίας κυρίως της δυτικής ίσως και λίγο νοτιότερα.

Αυτή ήταν η ενημέρωση του καιρού Καλό βράδυ σε όλους και σε όλες αύριο το πάλι.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *