Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να βάλει τέλος στην ανομβρία της Χώρα μας. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας Σάββατο 15/5/2021.

 Χαίρεται φίλες και φίλοι και χρόνια πολλά, αργήσαμε να επιστρέψουμε στις ενημερώσεις καθώς ο καιρός ήταν θαυμάσιος απο το Πάσχα και μετέπειτα με το καλοκαίρι να μας κάνει απο νωρίς ποδαρικό. Ανομβρία επικρατεί σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας και σίγουρα το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν οι φίλοι μας οι αγρότες. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σημειώθηκε την Κυριακή 9/5 της τάξεως 20 βαθμών και σε αυτό βοήθησε η πυκνή νέφωση που επικρατούσε μαζί με την δροσερή αύρα του ενισχυμένου βοριά διώχνοντας και την Σαχαριανή σκόνη.

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ:

Μέρες τώρα τα μοντέλα άρχισαν να δείχνουν λίγο ενδιαφέρον ως προς τις εικόνες που μας δίνουν με την εμφάνιση ενός ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού που αναμένεται να ξεκινήσει την πορεία του αύριο Πέμπτη απο τον βόρειο ατλαντικό και να βρεθεί την παρασκευή στα νερά της Γένοβας, εν συνεχεία το Σάββατο θα κινηθεί προς την Αδριατική θάλασσα και θα επηρεάσει τις βαλκανικές χώρες και την Ελλάδα, έντονες βροχοπτώσεις και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν σε μεγάλο κομμάτι της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και χαλαζοπτώσεις κυρίως στις νησιώτικες περιοχές αλλα και παραθαλάσσιες περιοχές. Στην υπόλοιπη νότια Ελλάδα τα όποια φαινόμενα που θα σημειωθούν θα είναι με την μορφή μπόρας οι πιθανότητες για κάτι πιο αξιόλογο είναι πολύ μικρές. ισχυρό ΒΔ ρεύμα θα πνέει στο Ιόνιο και στα κρητικά νερά στα 6-7 και τοπικά τα 8 μποφόρ με ριπές.

Όσο αναφορά την Μαγνησία τίποτα το σημαντικό δεν αναμένεται να μας απασχολήσει τοπικές μπόρες η και καταιγίδες θα απασχολούν κυρίως το νομό μας, θα τα πούμε και περεταίρω στις προγνώσεις της περιοχής μας.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *