Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας - Σποράδων 12/11/2022.

 Ισχυρές βροχοπτώσεις μεγάλης διάρκειας και χιονοπτώσεις στις κορυφές της Μαγνησίας.

Νέα ατμοσφαιρική διαταραχή αναμένεται να απασχολήσει την περιοχή μας από τα ΒΑ μεταξύ Βαλκανίων και μαύρης Θάλασσας η οποία θα βρίσκεται στην μέση τροπόσφαιρα και θα δημιουργήσει σοβαρή αστάθεια με το που κινηθεί προς το Αιγαίο.

Από απόψε τη νύχτα πιο συγκεκριμένα στην Μαγνησία και στις Σποράδες θα έχουμε άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες όπου προς τα ξημερώματα στην Μαγνησία από τα 1600μ και πάνω η βροχή θα μετατραπεί σε χιόνι και δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να φθάσουν νιφάδες και στα 1500μ υψόμετρο. Ισχυρό ΒΑ ρεύμα θα καταφέρνει να στέλνει βροχοφόρα νέφη από το Αιγαίο προς την πλευρά του ανατολικού Πηλίου με αποτέλεσμα οι βροχές να είναι μεγάλης διάρκειας και τοπικά ισχυρές όπως και στις Σποράδες. Στην υπόλοιπη Μαγνησία τα όποια φαινόμενα δεν φαίνεται να προσκαλούν προβλήματα κυρίως στην πόλη του Βόλου τα φαινόμενα θα είναι πιο διακεκομμένα διότι το ΒΑ ρεύμα δεν ευνοεί τα παραθαλάσσια με αποτέλεσμα το Πήλιο να λειτουργήσει σαν ο εμποδιστής και προστάτης της πόλης μας.

Όσο θα βαδίζουμε προς το βράδυ τα χιόνια θα περιορίζονται από τα 1700μ και πάνω δηλαδή στην κορυφή της Όθρυς όμως και εκεί σιγά σιγά τα υψόμετρα παγοποιησης θα ανεβαίνουν και θα το γυρίσει σε βροχή. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα συνεχίσουν μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Θερμοκρασία - Άνεμοι: η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί από 10°C έως 15°C στα πεδινά της Μαγνησίας και στις Σποράδες δεν θα ξεπεράσει τους 16-17 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί καθόλη την διάρκεια της ημέρας με ενίσχυση στα 4-5 μποφόρ.

Αυτή ήταν η ενημέρωση καλό σαββατοκύριακο σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *