Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Μαλακός ο καιρός τις επόμενες μέρες! Βαρυχειμωνιά στο βάθος??!

Χαίρεται φίλες και φίλοι εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία σε όσους γιορτάζουν.

Καλά κρατάει το κλίμα του καιρού μέχρι στιγμής το πολύ κρύο έχει μειωθεί τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός έχει μαλακώσει και ο υδράργυρος έχει αγγίξει και τους 13 με 14 βαθμούς κελσίου όπου σε αυτό έβαλε το "χέρι" του ο ήλιος. Τώρα αυτή η  "ξεκούραση" που μας παρουσίασε ο καιρός από θέμα φαινομένων αλλά και ατμοσφαιρικής θερμοκρασίας φαίνεται ότι αυτό θα σταματήσει κάπου εδώ διότι ένα νέο βερομετρικο χαμηλό αναμένεται να μας απασχολήσει την επόμενη εβδομάδα από την Ιταλία και όπως δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία θα είναι και αρκετά ενισχυμένο. Τι εννοώ; Θα μπούμε σε μια τροχιά βροχοπτώσεων σε ολη την χώρα μας όπου στο δυτικό κομμάτι αυτής  θα είναι αρκετά έντονο και θα δώσει αρκετές ποσότητες νερού. Επίσης  θα σημειώνονται και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά μας πάνω από τα 1200-1300μ. Η αιτία της αναταραχής και της δημιουργίας του βαρομετρικου χαμηλού είναι ενας χείμαρρος ψύχους που ξεχύθηκε προς την περιοχή της Ιταλίας και μέσα από αυτό είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Τώρα θα μου πείτε, δεν θα φέρει και λίγο ψύχος σε εμάς; Δεν θα καταφέρει να μας αγγίξει σημαντικά καθώς ο εγκλωβισμός θερμών αερίων μαζών που επικρατεί αλλά μαζί και με συνδυασμό από νοτιαδες αυτή η δύναμη θα είναι ένα μεγάλο εμπόδιο για το ψύχος όπου δεν θα καταφέρει να είναι κυρίαρχος. Δείτε και τους παρακάτω χαρτες όπου δείχνουν το χαμηλό και την χαμηλή βαρομετρική πίεση του αλλά και την θερμοκρασία των ορεινών που θα επικρατεί.     

Τα προγνωστικά στοιχεία μέχρι στιγμής είναι σύμφωνα και δεν φαίνεται να αλλάζουν γνώμη στα τρεξίματα τους και στην εικόνα τους. Η πορεία του χαμηλού είναι προς τον ελλαδικό μας χώρο λίγες ώρες απομένουν ακόμα για να κλειδώσει τα στοιχεία του το μοντέλο, για ότι νεότερο υπάρξει θα σας ενημερώσω.

Αυτά ήταν τα νέα του καιρού πήρατε μια εικόνα για αυτό που έχει ξεκινήσει και αναμένεται να μας επηρεάσει. μετα τις 25 Ιανουαρίου αχνοφαίνεται ψύχος από την βόρεια Ευρώπη προς την χώρα μας θα το δούμε και από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αν θα μας επηρεάσει και αν θα ξανά  μπούμε στο "παιχνίδι" με κάποιες χιονοπτωσεις ακόμα  και σε χαμηλά  υψόμετρα.

Καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Με εκτίμηση: Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *