Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Ψυχρή λίμνη φέρνει ισχυρές καταιγίδες στην Μαγνησία.Πρόγνωση καιρού για 14/8/22

 Χαίρετε φίλες και φίλοι, επαληθεύτηκαν τα στοιχεία μου για την ψυχρή λίμνη η οποία από απόψε το βράδυ θα βρίσκεται στην χώρα μας. Οι συνθήκες που θα προκαλέσει το ψύχος στην ανώτερη ατμόσφαιρα βρίσκοντας θερμά στρώματα στην κατώτερη θα είναι ευνοϊκές για να έχουμε αλλεπάλληλες κατακόρυφες αναπτύξεις καταιγιδοφόρων νεφώσεων που θα δίνουν ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα με συνοδεία έντονης ηλεκτρικής δραστηριότητας, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. 

Πολύ πιθανόν να δούμε το φαινόμενο Stοrm chell προς τους ορεινούς όγκους με τα νέφη να δημιουργούν στρώματα υψώνοντας το σώμα τους μέχρι την μέση τροπόσφαιρα που θα τους δώσει την απαραίτητη δυναμική και θερμοκρασία ώστε να υπάρξουν πολλαπλά φορτία και ισχυρά φαινόμενα.

Πάμε να δούμε αναλυτικά πόσο αξιόλογα θα είναι τα φαινόμενα στην Μαγνησία την Κυριακή:

Πιο αναλυτικά: Από τις πρώτες πρωινές ώρες ο ήλιος θα είναι κυρίαρχος με αραιές νεφώσεις, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αρχίσουν να αναπτύσσονται αυξημένες νεφώσεις και σιγά σιγά ο καιρός θα καταστεί άστατος με μπόρες και τοπικές καταιγίδες, τις βραδινές ώρες φίλες και φίλοι αναμένεται το σημαντικότερο κομμάτι των φαινομένων με νέες καταιγίδες να έρχονται στην περιοχή μας που θα δώσουν ισχυρά φαινόμενα και πολύ πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση με την βοήθεια των φαινομένων και θα κυμανθεί από 20°C έως 27°C όμως εν ώρα φαινομένων η θερμοκρασία θα σημειώσει γρήγορα πτώση και θα γίνεται αισθητή ιδιαίτερα στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς με Β ΒΔ διευθύνσεις στην αρχή της ημέρας με στροφή σε Β ΒΑ στο νομό μας. Προσοχή προγνωστικά δεν αναμένονται ισχυροί άνεμοι όμως η καταιγίδα γνωρίζουμε ότι είναι πιθανόν κατά την έλευση της να φέρει δυνατούς ανέμους κάτι που το προγνωστικό μοντέλο δεν μπορεί να δει γιατί δεν μιλάνε για ένα σύστημα οργανωμένο που έρχεται αλλά για μια ψυχρή λίμνη που θα δημιουργεί τις θερμές ώρες της ημέρας καταιγιδοφόρα νέφη.

Αυτά από εμένα ο καιρός θα βελτιωθεί από τον 15 Αύγουστο και μετέπειτα με άνοδο της θερμοκρασίας και υψηλές πιέσεις στην ατμόσφαιρα. Αυτό θα συμβεί διότι ένα βαρομετρικό χαμηλό κολυμπώντας στο Βόρειο Ατλαντικό ωκεανό θα αποφασίσει να κινηθεί προς την ΒΔ Ευρώπη μεταξύ της Γαλλίας και Αγγλίας σπρώχνοντας με αυτό τον τρόπο τις θερμότερες αέριες μάζες προς την περιοχή μας

Καλό βράδυ σε όλους και σε όλους και καλή Παναγία εύχομαι.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *