Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Αν και "κουρασμένη",θα μας χιονίσει και απόψε η Βαρβάρα. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας - Σποράδων 9/2/2023.

 Λίγες ώρες ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά, πυκνές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε όλη την Μαγνησία έως την θάλασσα κυρίως τα ξημερώματα με πρωινές ώρες. Καταιγίδες χιονιού είχαμε στη πόλη του Βόλου με το ύψος του χιονιού να φθάνει τα 20+εκ. Στα λευκά ντύθηκε η πόλη μας για ακόμη μια φορά όπως και τα υπόλοιπα πεδινά μας. Ο ήλιος πάλι σήμερα βρήκε τρύπα να ξεφύγει από το λευκό πέπλο της Βαρβάρας φέρνοντας την βελτίωση του καιρού. 

Δεν είναι παράξενη αυτή η συμπεριφορά του καιρού φίλες και φίλοι καθώς όταν ένα χαμηλό κινείται γύρο από τον εαυτό του έχει δείκτες ρολογιού ο ένας δείκτης περιέχει κακοκαιρία και ο άλλος αίθριο καιρό όταν λοιπόν η κίνηση του είναι αρκετά αργή συμβαίνει αυτό που βλέπουμε εδώ και μέρες, χιόνι το βράδυ και ήλιο τη μέρα.

Έτσι και απόψε το βράδυ αργά θα πρέπει το Αιγαίο να ξανά βάλει μπρος τις μηχανές του με την Βαρβάρα να ξανά γεννάει χιονοφόρα νέφη μια λευκή πινελιά που θα επηρεάσει Μαγνησία και Σποράδες με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές έως τα πεδινά - παραθαλάσσια τμήματα μέχρι και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης. Να επισημάνω πως η δυναμική των φαινομένων δεν θα είναι η ίδια με αυτήν που βλέπαμε αυτές τις ημέρες αλλά λίγο πιο κουρασμένη θα μας έρθει η Βαρβάρα απόψε αυτό δεν σημαίνει βέβαια οτι δεν θα δούμε εξάρσεις. 

Σίγουρα δεν θα κυνηγάμε νιφάδες ούτε το φεγγάρι θα εμφανίζεται συνέχεια, στην μέση τροπόσφαιρα η ψυχρή μεταφορά θα δώσει ένα χέρι βοηθείας στην Βαρβάρα να κάνει ένα καλό αποχαιρετιστήριο μπάσιμο. Στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα περιμένουμε να είναι πιο πυκνές οι χιονοπτώσεις διότι το Ισχυρό ΒΑ ρεύμα θα συνεχίσει να χαϊδεύει το Πήλιο με αποτέλεσμα να δέχεται ποσότητες υγρασίας για αρκετές ώρες, και στα πεδινά δεν θα είναι τελείως αθώα τα φαινόμενα μπορεί τα φτερά της Βαρβάρας να έχουν κουραστεί αλλά μην ξεχνάμε ότι τα ψυχρά χέρια βοήθειας που θα δέχεται από την μέση τροπόσφαιρα θα κάνει τα αδύνατα δυνατά.

Η ψυχρή μάζα παραμένει στα κατώτερα στρώματα δηλαδή των 850hpa (1500μ) ορεινή μάζα και έτσι ότι πέφτει έως την θάλασσα θα είναι με την μορφή χιονιού ακόμη και το μεσημέρι που ήλιος έχει αναπτύξει τις δυνάμεις του όσο και να ανεβάσει την θερμοκρασία θα έχουμε κοκοσάλι ( χιονοχάλαζο) καθώς η αίσθηση της μάζας ( δρόσος) θα βρίσκεται στο μείον.

Αυτά από εμένα ο καιρός από αύριο το μεσημέρι και μετέπειτα αναμένεται να βελτιωθεί, καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *