Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Βροχές και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα. Πρόγνωση καιρού Μαγνησίας 21/01/2022.

 Χαίρεται φίλες και φίλοι, ισχυρό ψύχος πολικής προέλευσης βρίσκεται προ των πυλών της χώρας μας και αναμένεται να ξεχυθεί μέχρι και την Κρήτη από την παρασκευή και μετέπειτα από τον βορρά προς νότο. Επίσης Βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί προς την περιοχή μας από την Ιταλία το οποίο αρχικά θα εισέλθει με υψηλή πίεση απο τα δυτικά αύριο, ενώ μόλις βρεθεί το σώμα του στο Αιγαίο θα αρχίσει να πέφτει το βαρόμετρο των μετεωρολογικών σταθμών καθώς θα δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες αστάθειας με χιονοπτώσεις αρκετά πυκνές μέχρι την θάλασσα προς τη νύχτα της Παρασκευής με πρωινές ώρες Σαββάτου.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε πώς θα ξεκινήσει η παρασκευή.

Πιο αναλυτικά: Από τις πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι αίθριος με αυξημένες νεφώσεις όπου από το μεσημέρι και μετέπειτα θα πυκνώνουν σταδιακά και αναμένεται να δώσουν ασθενείς βροχές και χιονοπτώσεις αρχικά από τα 600μ και πάνω. Προς τη νύχτα τα χιόνια θα κατεβαίνουν χαμηλότερα κοντά στα 200μ ενώ γρήγορα θα αρχίσει να το γυρίζει και σε πεδινά τμήματα κατά την διάρκεια της νύχτας. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται να μας απασχολήσουν τουλάχιστον για ένα 5-6 Ώρο με τα φαινόμενα να είναι κατά διαστήματα ισχυρά κυρίως στο Πήλιο και στην βόρεια πεδινή Μαγνησία. Να αναφέρω πως το συγκεκριμένο σύστημα θα βρεθεί κάτω από μια έντονη ψυχρή αγκαλιά στην ανώτερη ατμόσφαιρα με τα επίπεδα της μάζας να κυμαίνονται στους -30-34 βαθμούς κελσίου ενώ στην κατώτερη ατμόσφαιρα η θερμοκρασία στα ορεινά θα φθάσει στους -6 -9°C. Χιονόστρωση θα καταφέρουμε να γευτούν και τα πεδινά μας με ενδεικτικά ύψη χιονιού στα 5-10εκ. Όσο θα ανεβαίνουμε υψόμετρο θα συναντάμε πιο αξιόλογες χιονοστρωσεις.

Ένα σύστημα εξπρές που δεν θα θεωρηθεί αθώο διότι φανταστείτε την ένταση φαινομένων σε μια μπόρα καλοκαιρινή, μπορεί να είναι σύντομης διάρκειας αλλά καταφέρνει να δείνει σημαντικά ύψη βροχής αρκετές φορές μάλιστα. 

Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα κυμανθεί από 0°C έως 10 με κατακόρυφη πτώση από το απόγευμα και μετέπειτα αρκετά αισθητή. Οι άνεμοι θα πνέουν Β ΒΔ ασθενείς στην αρχή της ημέρας με στροφή από ενισχυμένους βοριάδες το βράδυ στα 4-5 μποφόρ.

Πάρτε μέτρα για να καταπολεμήσετε το ισχυρό ψύχος των επόμενων ημερών. Παγετός θα σημειωθεί και δεν αποκλείεται και ολικός στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.

Αυτά από εμένα αύριο πάλι καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *