Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας..Ισχυρή κακοκαιρία αχνοφαίνεται στο βάθος. Εκτίμηση καιρού Ελλάδας 4/7/2021.

 

Καταιγίδες... Χαλαζοπτώσεις... Θυελλώδεις άνεμοι, αυτή ήταν η εικόνα του διημέρου που μας πέρασε Σάββατο και Παρασκευή σε Μακεδονία, Θράκη και ΒΑ Αιγαίο. Η εξαρχής εκτίμηση μου ήταν πολύ καλά μελετημένη και πάνω από όλα προσεγμένη και ασφαλής για να μπορέσω να σας δώσω την ακριβής ανάλυση σε κάθε λεπτομέρεια στην δυναμική των φαινομένων που αναμέναμε και πετύχαμε διάνα.

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και ανάσες δροσιάς είχαμε από χθες το Σάββατο στο μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδος, πρόσκαιρα θα μείνει αυτή η δροσερή μάζα διότι όπως σας έχω ενημερώσει νέες θερμές μάζες ετοιμάζεται να μας στείλει η Αφρική που αυτή την στιγμή βράζει, από Την Τρίτη λοιπόν κυρίες και κύριοι θα έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας φθάνοντας ξανά στα επίπεδα καύσωνα. Αυτη η αλλαγή των θερμοκρασιών σίγουρα δεν είναι καλό σημάδι για την μετέπειτα μετεοπορεια μας, θα εξηγήσω το λόγο και τι επίπτωση θα φέρει η νέα θερμή εισβολή.

Καθώς λοιπόν θα αρχίζουν να εξαπλώνονται οι θερμές μάζες φθάνοντας μέχρι και τα νότια κράσπεδα της Φιλανδίας, θα καταφέρει να εγκλωβιστεί το προϋπάρχον ψύχος στα νερά της μαύρης Θάλασσας με αποτέλεσμα να καταφέρνει να γεννάει θερμικές αστάθειες, ισχυρά συστήματα που θα δίνουν πολύ έντονο χαρακτήρα με το που συνδυαστούν με τις υψηλές θερμοκρασίες. Από την άλλη ο Ατλαντικός θα ξανά πάρει μπρος με την βοήθεια της Γροιλανδίας, όταν ο Μωάμεθ δεν πάει στο βουνό πάει το βουνό στο Μωάμεθ, δηλαδή όταν η θερμή μάζα υψωθεί πάνω από την κεντρική Ευρώπη καταφέρνει να εκτοπίζει και να "διώχνει" ότι ψύχος περιπλανιέται στην Γροιλανδία στέλνοντας το στα νερά του Ατλαντικού.

Αυτή η εκ νέου κίνηση των μαζών θα καταφέρει να δημιουργήσει νέες ισχυρές διαταραχές που θα περπατάνε και θα κινούνται προς την κεντρική και νότια Ευρώπη. Αυτό δηλαδή που σας είχα πει και στην εκτίμηση μου για μια ένδειξη επίσκεψης χαμηλού στην χώρα μας😉.

Τις τελευταίες ημέρες βλέπω μια εμμονή στα προγνωστικά μοντέλα που πραγματικά μου δείχνουν πόσο σημαντική δουλειά κάνω, συνεχίζουν λοιπόν να δείχνουν στις εικόνες τους ισχυρή κακοκαιρία για 8-10 του μηνός και μετέπειτα όπου αυτή την φορά θα αφορά περισσότερο την Κεντροβορειοδυτικη Ελλάδα κουβαλώντας μεγάλα ποσά υγρασίας.

Εκείνο το διάστημα διαφαίνεται και μια μικρή υποχώρηση των θερμών μαζών δίνοντας το πηδάλιο στις πιο δροσερές μάζες, αν καταφέρει να επαληθευτεί αυτό το σενάριο που από ότι φαίνεται εκεί οδηγούμαστε, τότε θα δούμε πολύ ισχυρά φαινόμενα για ακόμη μια φορά. Οι θάλασσες μας βράζουν αυτή την περίοδο με τις θερμοκρασιακές τιμές να βρίσκονται στους 28-29°C, οτιδήποτε βροχοφορο νέφος έρθει αντιμέτωπο θα του δώσει μεγάλη δυναμική εναποθέτοντας πολύ νερό ακόμα και σε τοπικά φαινόμενα.

Όσο αναφορά την αυριανή ημέρα υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες για ένα πέρασμα από μεμονωμένες καταιγίδες τοπικά έντονες στην ανατολική Μακεδονία προς τις απογευματινές αργά ώρες και πολύ πιθανόν να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Οι ενδείξεις μου μέχρι στιγμής βαδίζουν σε σωστά μονοπάτια, θα συνεχιστεί και περαιτέρω η ενημέρωση μας σχετικά με το προαναφερθέν διάστημα που αναμένεται μια νέα καιρική ανωμαλία.

Με Εκτίμηση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *