Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

"Θερμή γλώσσα" και αφρικάνικη σκόνη θα αγκαλιάσουν την χώρα μας. Πρόγνωση καιρού 16/8/22

 Η κακοκαιρία αποτελεί παρελθόν, σήμερα είχαμε βελτιωμένο καιρό με ηλιοφάνεια. Από αύριο φίλες και φίλοι όπως έχετε ενημερωθεί θα μας "αγκαλιάσουν" θερμότερες αέριες μάζες από την δυτική Μεσόγειο με την βοήθεια ενός χαμηλού στην ΒΔ Ευρώπη που θα βρίσκετε στην ανώτερη ατμόσφαιρα στα 500hpa  σπρώχνοντας την θερμή γλώσσα προς την περιοχή μας. Μαζί με την ζέστη που θα φέρουν θα παρασύρουν και αφρικάνικη σκόνη, η οποία θα περιέχει υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης στο μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδας όπως και στην Μαγνησία. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει στο τους 37-38 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, στην Μαγνησία θα φθάσει η μέγιστη θερμοκρασία των μεσημβρινών ωρών τους 34 βαθμούς κελσίου. Σταδιακά ο υδράργυρος θα ανεβαίνει και στους 36 στα μέσα της εβδομάδας.

 Τώρα Νέες ενδείξεις για πτώση της θερμοκρασίας και αστάθεια φαίνεται απο 21 του μηνός και μετέπειτα, θα δούμε στην μετεοεξέλιξη μας τι είδους παρέμβαση θα έχουμε στις αέριες μάζες που θα καταφέρει να φέρει εκ νέου αστάθεια εκτοπίζοντας τις θερμότερες αέριες μάζες ανατολικότερα. 

καλό βράδυ σε όλους και σε όλες.

Με εκτίμηση: Ερασιτέχνης μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *