Καλώς Ήλθατε στην μετεο-σελίδα μας! Εδώ θα βρείτε προγνώσεις για την πόλη του Βόλου αλλά και όλης της Ελλάδας! Γίνετε αναγνώστες της σελίδας μας απλά πατώντας "Παρακολούθηση". Επίσης στην σελίδα μας θα βρείτε ζωντανές ροές αλλά και έκτακτες αναρτήσεις!

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά μας αύριο την Τρίτη.

 Ισχυρός αντικυκλωνας έχει αρχίσει και σχηματίζεται στην ΒΔ Ευρώπη και με βάση τα τελευταία στοιχεία φαίνεται να κρατάει μέχρι και τις 15 Γενάρη. Αυτό θα φέρει ως αποτέλεσμα μια παρατεταμένη αστάθεια στην χώρα μας με αξιόλογες βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά μας. 

Αρχικά να πούμε πως από αύριο αναμένεται να εισβάλει ένα βαρομετρικο χαμηλό από τον κόλπο της Γένοβας με κατεύθυνση προς την Ρόδο. Στην Μαγνησία και τις Σποράδες αύριο Τρίτη θα σημειωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και χιονοπτώσεις από τα 500-600μ και πάνω, τα χιονοδρομικά μας υποφέρουν και δυστυχώς δεν έχουν την δυνατότητα να ανοίξουν και να ξεκινήσουν την σεζόν τους. Όμως με αυτή την κακοκαιρία θα έλεγα πως θα δούν αυτό που ζητάνε καθώς αναμένεται να πέσει πολύ χιόνι για αρκετές ώρες με αρνητικές θερμοκρασίες. Σημαντική ένταση των φαινομένων αναμένεται στο ανατολικό Πήλιο κυρίως καθώς από το Αιγαίο θα εισέρχονται ισχυροί θυελλώδεις ΒΑ άνεμοι με αποτέλεσμα τα βροχοφορα νέφη να συνεχίζουν να δέχονται τροφοδότηση από υγρασία και μαζί με την ψυχρή υποστήριξη στην μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα δεν αποκλείεται να δούμε σε λιγότερο από 24 ώρες να αγγίζει η Ζαγορά και τα περίχωρα αυτής τα 80-100mm νερού ανά τετραγωνικό μέτρο. 

Μαζί με την έλευση των φαινομένων θα έχουμε και ψυχρή εισβολή με την θερμοκρασία να παρουσιάζει πτώση και με τον χειμώνα να θέλει να δείξει ότι είναι εδώ ασχέτως αν η καμήλα φέτος έχει κερδίσει περισσότερες φορές έδαφος.

Αυξημένες είναι οι πιθανότητες να δούμε έναν προσηνενο χιονιά μέχρι την θάλασσα στις 14-15 Γενάρη, με αυτό που βλέπω η Μαγνησία τείνει να δεχθεί τον λευκό επισκέπτη μέχρι τις βάρκες ακόμη και πρόσκαιρης μορφής. Αυτο προέρχεται καθώς ένας ψυχρότερος χείμαρρος πολικής προέλευσης θα κατέλθει στην χώρα μας και αυτό θα συμβεί κυρίως διότι στην ΒΔ Ευρώπη όπως προανέφερα θα επικρατεί ένας πολύ ισχυρός αντικυκλωνας όπου θα βοηθήσει στο να οργανωθεί πάνω από την γηραιά Ήπειρο έντονο ψύχος πολικής προέλευσης με την δυνατότητα να βρεθεί μέχρι τα νότια της Ελλάδας. 

Έχουμε μέρες ακόμη μπροστά μας σίγουρα από πλευράς ψύχους δύσκολα θα δούμε κάποια σημαντική διόρθωση, σε  αυτό που πρέπει να εστιάσουμε είναι κατά πόσο αξιόλογα θα είναι τα φαινόμενα και πόσες ώρες θα καταφέρουν να παραμείνουν αυτά.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδακης 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *